Eremitkräftorna

eremitkraftorna1Anne B. Ragde
Drama, 231 sidor
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Bröderna Neshov är tillbaka! Denna gång går Margido på dejt, Torunn träffar slädföraren Christer och Krumme blir påkörd av en bil och inser att han vill skaffa barn. Samtidigt arbetar Tor vidare på gården, där de har fått hemhjälp som kommer och städar åt dem. Livet flyter på bra och alla är åtminstone hyfsat nöjda. Så en dag råkar Tor ut för en olycka och hamnar på sjukhus med gipsat ben. Avlösaren Kai Roger kommer och hjälper till, eftersom Tor inte kan arbeta på gården på flera veckor. När Torunn får höra om olyckan kommer hon till gården för att hjälpa till och möts av en sur och tvär far. När han dessutom börjar pressa henne med att han vill att hon ska ta över gårde, börjar Torunn fundera på vad hon verkligen vill ha ut av livet.

Eremitkräftorna är mycket bättre än förra boken! Jag vet inte om det beror på att man känner personerna bättre nu, men jag tycker att hela boken innehåller en stor mängd hopp. Berlinerpopplarna var ju ganska vemodig och sorglig, men här är känslorna mycket mer uppåt. Det var trevligt att återse alla figurerna igen och känslomässigt utvecklas bröderna en hel del. De hjälps åt och vågar sig på saker som de inte gjorde förut. Jag hoppas att den positiva andan även följer med in i den avslutande delen av trilogin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>