Berlinerpopplarna

berlinerpopplarna1Anne B. Ragde
Drama, 233 sidor
♥ ♥ ♥ ♥

Tor Neshov bor på familjegården tillsammans med sin mor och far. Han är grisbonde och lever för sina djur. När modern plötsligt drabbas av en stroke och hamnar på sjukhus, rasar hela hans värld samman. Stroken leder till att familjen än en gång samlas på gården. Det är Margido, brodern som arbetar som begravningsentreprenör inne i stan och som efter ett gräl med modern inte har satt sin fot på gården på sju år. Det är Erlend, den yngste brodern som lämnade gården för över tjugo år sedan och som idag lever med sin partner Krumme i Köpenhamn. Och det är Tors vuxna dotter Torunn, som han bara har träffat en gång tidigare. När familjen trots motsättningarna bestämmer sig för att fira jul tillsammans, kommer allt upp till ytan och den mörka hemlighet, som Margido är ensam om att känna till, avslöjas.

I början av boken var jag inte alls så imponerad som jag har förstått att andra har blivit. Historien är vemodig och lite sorgsen och det är bara Torunn som jag tyckte var tillräckligt sympatisk för att betyda något för mig. Men historien tog sig efter ett tag och boken är väldigt bra skriven. Jag vet precis hur det ser ut på gården, det slitna boningshuset, ladan med alla grisar, deras våta trynen, läten och förehavanden. Det är fantastiskt att läsa om hur bröderna efter så många år, börjar arbeta åtminstone lite åt samma håll. Jag ser fram emot fortsättningen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>