Vila på gröna ängar

vila-pa-grona-angar1Anne B. Ragde
Drama, 214 sidor
♥ ♥ ♥ ♥

Livet på gården förändras och utvecklas framåt. Erlend och Krumme planerar att bygga om en del till sommarbostad, nu när familjen utökas. Margido flyttar sitt kistlager till gården, för att på så sätt kunna hjälpa Torunn ekonomiskt. Samtidigt känner Torunn skuld i sin faders frånvaro och sjunker längre och längre in i hopplösheten. Inte ens Kai Rogers uppvaktning påverkar henne. Hon vet fortfarande inte vad hon vill: ska hon behålla gården och utöka den, ändra inriktning helt eller sälja? Till slut blir situationen för mycket för Torunn och hon ger sig av. Hur ska det nu gå för de familjemedlemmar som finns kvar? Och kommer hon tillbaka?

Nja, den positiva känsla som fanns i den föregående boken finns tyvärr inte kvar i denna. Känslan man får är väldigt blandad, den pendlar mellan hopp och uppgivenhet. Även om inte alla inblandade alltid kan få ett lyckligt slut i böcker, så hade man gärna velat att Torunn fann sig själv och blev glad igen. Därför känns det inte riktigt som att historien om familjen Neshov är fullbordad och det känns tomt efter sista raden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>