Rollspel

rollspelDavid Baldacci
Spänning, 432 sidor
♥ ♥ ♥

En mördare börjar härja i det stillsamma Wrightsburg. Hans tillvägagångssätt liknar Zodiac-mördaren, en seriemördare som skördade offer i Kalifornien på 1960-talet. Alla offer får en klocka, där visarna är satta på det nummer som offret är i ordningen. Polisen hittar inga givande ledtrådar på brottsplatserna och allt är ett stort frågetecken.
Samtidigt anklagas den forne småtjuven Junior för att ha brutit sig in hos den rike familjen Battle. Han ska ha stulit smycken, pengar, m.m. och alla bevis pekar mot honom. Men han bedyrar sin oskuld. Ljuger han, eller är det någon som försöker sätta dit honom?
Michelle Maxwell och Sean King träffades för ett år sen och har tillsammans startat en detektivfirma. De arbetar med inbrottet hos familjen Battle, men kallas även in för att hjälpa polisen att sätta dit seriemördaren. När även Junior faller offer för mördaren, inser Michelle och Sean att de båda fallen på något sätt hänger ihop. Frågan är om de ska hitta den skyldige i tid, innan fler personer får sätta livet till.

Det var en glad överraskning att även denna bok handlade om Michelle Maxwell och Sean King. Den senaste bok jag läste av David Baldacci var ju Den gemensamma nämnaren, där de två träffades för första gången. Denna historia utspelar sig ett år efter förra boken och man kastas direkt in i handlingen, när man i första kapitlet får följa mördarens utplacering av första offret. Rollspel är blodigare än vad jag är van vid vad gäller Baldaccis böcker. Det är många namn och olika historier att hålla reda på, vilket gör att den känns rörig i början innan man har kommit in i boken. Jag tycker även att slutet var en besvikelse, så jag kan bara ge den en trea i betyg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>