Den gemensamma nämnaren

David Baldacci
Spänning, 360 sidor
♥ ♥ ♥ ♥

Michelle Maxwell är en snabbt stigande agent inom Secret service, som trots sina unga år har fått högsta ansvaret för att skydda presidentkandidaten Bruno under hans valkampanj. Men under ett rutinuppdrag bli Bruno kidnappad och självklart får Michelle skulden. Hon blir avstängd medan fallet utreds. Michelle har svårt för att bara sitta och vänta på att andra ska bestämma hennes öde och börjar undersöka fallet på egen hand. Hennes efterforskningar visar att ungefär samma sak hände flera år tidigare. Den gången var det Secret service-agenten Sean King som hade ansvaret för presidentkandidat Ritter, när denne blev skjuten till döds. King blev avskedad och började arbeta som advokat i en mindre stad. Michelle tycker att deras historier påminner om varandra och söker upp King. Tillsammans börjar de nästla i kidnappningen, som mer och mer visar sig ha ett samband med attentatet mot Ritter. Michelle och King gör allt för att rentvå sina namn och dras samtidigt in i en händelseutveckling som ingen av dem kan se utgången av.

Jag har samlat på David Baldaccis böcker ända sedan jag läste Vinnaren för flera år sedan. Och han gör mig aldrig besviken. Även denna bok innehåller en lagom portion spänning, romantik och äventyr, vilket är en perfekt kombination enligt mig. Historien går hela tiden framåt och man hinner aldrig tröttna eller tycka att det går för långsamt. Kapitlena är lagom långa och man vill hela tiden veta vad som händer näst. Spänningen är nervkittlande, aldrig otäck. Den gemensamma nämnaren rekommenderas varmt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>