Den svarta opalen

Tamara McKinley
Drama, 295 sidor
♥ ♥ ♥

Miriam är en hetlevrad och envis äldre dam, som en dag hittar en gammal speldosa som påminner henne om det förflutna. När hon sedan råkar tappa dosan hittar hon ett lönnfack vars innehåll förändrar allt. Eftersom Miriam är dödligt sjuk i cancer skyndar hon sig att kalla på en advokat, Jack, som kan hjälpa henne att ställa allt tillrätta och skipa rättvisa. Hon berättar allt för Jack och i takt med att han får reda på sanningen om en av Australiens största företagsfamiljer, rullas historien ut om hur Miriams föräldrar kämpade för sin kärlek och lämnade Englands strikta klassamhälle för Australiens mer öppna synsätt.

Den svarta opalen är perfekt för den som gillar böcker med lite historiska anknytningar. Boken utspelar sig i en tidsperiod från 1893 till 1969. Däremot är den lite för långsam för min smak och jag tycker att det känns frustrerande att man hela tiden väntar på att en historia ska berättas färdigt. Huvudpersonerna i boken vet vad det handlar om, men som läsare får man inte reda på det förrän i slutet av boken. I och för sig hade det inte blivit någon lång bok utan detta upplägg och det är en helt okej historia.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>