Mordet i Eiffeltornet

Claude Izner
Spänning, 261 sidor
♥ ♥

Året är 1889 och världsutställningen pågår för fullt i Paris. Alla vill åka upp i det magnifika Eiffeltornet, titta på utsikten och skriva i gästboken. Men plötsligt börjar en rad mystiska dödsfall inträffa i samband med utställningen. Tidningarna skriver om dödsbin som sticker sina offer i halsen, men kan det verkligen vara orsaken? Victor Legris, en nyfiken bokhandlare, bestämmer sig för att undersöka saken närmare.

Nja. Handlingen verkade så lovande och eftersom jag är förtjust i Frankrike såg jag verkligen fram emot att få läsa en detektivhistoria, som utspelade sig i detta land. Grundidén är bra, men jag vet inte om det är översättningens fel eller om författaren (eller i detta fall författarna – två systrar) inte riktigt har lyckats förmedla historien på ett bra sätt. Jag hängde i alla fall inte riktigt med i alla händelser och det var mycket namn att hålla reda på och som inte fastnade. Vissa saker tyckte jag var ganska dåligt förklarade och många gånger upplevde jag att det inte var en logisk händelseutveckling. Victor hoppade från det ena till det andra utan någon närmare förklaring. Så nej, jag kan tyvärr inte rekommendera denna bok.

3 thoughts on “Mordet i Eiffeltornet

  1. Alltså, jag har bara läst en bok av samma författare, vilket jag tror är den tredje i serien, ”Döden i Montmartre” och jag fick lite samma känsla. sådär. Helt okej, men mina förväntningar var betydlgit högre. Synd, för själva idén, Paris, 1800-tal etc tilltalar mig väldigt.

  2. Jag har utmanat dig i elva frågor. Frågorna finns på min blogg. :)

    [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ’0 which is not a hashcash value.

  3. Tyvärr var jag lika hoppfull som du och tyvärr gillade jag den lika lite som du, hemskt tråkigt!

    [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ’0 which is not a hashcash value.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>