Snabbenkät

Precis som många andra här i blogosfären har även jag hittat enligt O:s snabbenkät om böcker och läsande. Mycket trevlig idé, så här kommer mina svar.

  1. Snabbläsare eller långsamläsare? Jag är egentligen en snabbläsare, men i nuläget har jag inte alltid möjlighet att vara just snabbläsare.
  2. Tegelstenar eller tunnisar? Jag vill ha tjocka böcker, som dessutom är riktigt bra så att de inte känns som tegelstenar.
  3. Bibliotek eller bokhandel? Jag förstår poängen med bibliotek, men jag vill helst äga mina böcker. Det är en särskild känsla att kunna gå bland sina bokhyllor och stryka handen längs ryggarna:)
  4. Ljudbok eller e-bok? Inget av alternativen är något för mig, jag vill bläddra i pappersböcker. Men om jag måste välja så är det e-bok, om jag ska lyssna på en bok blir jag bara distraherad och slutar lyssna.
  5. Inbunden eller pocket? Helt klart inbunden! Eller kartonnage. De är mycket snyggare och lättare att hålla när man läser. Pocket köper jag bara i nödfall, om en bok har slutat ges ut som inbunden eller kartonnage, eller om pocketutgåvan är rejält nedsatt i pris.
  6. Vampyrer eller spöken? Jag har fallit fullkomligt för hela den här vampyreran:)
  7. En i taget eller slalomläsning? Jag har aldrig förstått tjusningen med att ha många böcker på gång samtidigt. Då läser jag hellre ut en bok och har möjlighet att gotta ner mig ordentligt i handlingen innan jag tar itu med nästa.
  8. Nytt eller gammalt? Det är en särskild känsla att få hem en ny bok på posten:)
  9. Bokmärke eller hundöra? Jag skulle ALDRIG få för mig att göra ett hundöra i en bok!
  10. Snacks eller godis? Jag äter väldigt sällan något medan jag läser. Särskilt som min favorit är choklad och det ger rejäla fläckar om olyckan är framme.
  11. Biografier eller memoarer? Lite pest eller kolera på den här frågan, men det borde ju vara mer intressant att läsa en historia från källan än att någon annan har redogjort för någon.
  12. Skräck eller chicklit? Jag läser mycket hellre roliga och mysiga böcker än något som gör en rädd och upprörd.
  13. Soffan eller sängen? Det brukar vara på kvällen som jag har mest chans att hinna läsa och då befinner jag mig här.
  14. Inne eller ute? Det är riktigt härligt att läsa ute i fint väder, men det är ingen höjdare att ha solen i ögonen. Och om man nu sitter ute i solen ska man ju egentligen göra just det.
  15. Boken eller filmen? Det är ju i boken som grunden läggs. Och om man har läst boken är det så mycket roligare att sedan se filmen. Men det finns gånger när jag har gjort tvärtom, sett filmen innan jag läser boken.
  16. Twitter eller facebook? Använder inget av det, men om skulle jag använda något skulle jag nog välja twitter.
  17. Goodreads eller boktipset? Jag har just skaffat goodreads så för tillfället är det det som gäller. Men jag är medlem på båda sidorna.
  18. Kokbok eller bakbok? Jag älskar nybakade kakor, men brukar överlåta det till min syster. Själv har jag mer erfarenhet av att laga mat.
  19. Te eller kaffe? Om jag måste välja är det te, absolut inte kaffe i alla fall!
  20. Nobelpriset eller augustpriset? Jag tror aldrig att jag har läst någon augustprisvinnare, har dålig koll på det. Men nobelprisvinnare har jag läst, dock ingen bra erfarenhet så jag kanske borde ändra mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>